Veelgestelde vragen
Woonbeton/betonciré vloeren
Betonciré is een verzamelnaam. In de 18de eeuw ontdekte een Fransman de chemische principes van cement en zag daar veel mogelijkheden in. Letterlijk betekent het ‘gewreven beton’. Tegenwoordig wordt zo’n beetje alles wat een betonlook heeft onder de noemer betonciré geschaard. In feite is betonciré een cementgebonden stuc die in een paar millimeter wordt aangebracht. Wij hebben het meestal over designbeton of betonstuc.
Er zijn veel producenten die designbeton aanbieden. Ook kun je online via webshops zelf producten kopen en aanbrengen. Het is echter verstandig om het aanbrengen aan de vakman/vakvrouw over te laten. Zo is Grijs Beton Design voor elk product dat wordt verwerkt gecertificeerd.
De dikte beperkt zich tot enkele millimeters die vakkundig in verschillende lagen wordt opgebouwd.
Ja, dat kan. Mits de voegen schoon en niet te diep zijn. Zeker bij renovatieprojecten kan dit voordelig zijn, maar soms is het verstandiger om voor een hele nieuwe basis te kiezen.
Dat is heel goed mogelijk. Realiseer je wel dat bij een nieuwe dekvloer met vloerverwarming de bovenzijde van de slangen minimaal 25 mm onder het oppervlak moeten liggen. Omdat onze vloeren vaak direct op de dekvloer worden verwerkt bestaat de mogelijkheid dat de vloerverwarming doortekent op de eindvloer als de slangen niet diep genoeg liggen.
PU gietvloeren
Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan (PU) en is daarmee een kunststof vloer die zacht en warm aanvoelt.
Zeker niet! Dat is soms wel de beleving die men heeft maar een PU gietvloer in een universele kleur heeft een rustige en zachte uitstraling terwijl een PU gietvloer is een duo kleur (two-tone) een speelse look heeft die je kunt vergelijken met een designbetonvloer.
Ja, en daarmee is het een fijne vloer voor in de woning, op kantoor, kantines en natte ruimten.
Jazeker, dit is zelfs een hele fijne combinatie omdat een PU gietvloer zacht aanvoelt. Het is wel belangrijk dat de slangen van de vloerverwarming diep genoeg in de dekvloer liggen om doortekening in de eindvloer te voorkomen. Dat is 25 mm gemeten vanaf de bovenzijde van de slangen.
In onze showroom kunnen we je zo’n 10 verschillende kleuren laten zien. Dit zijn diverse grijs, - en beige tinten. Een kleur op aanvraag is mogelijk.
Vloercoatings
Een vloercoating is een vloeistofdichte beschermlaag die op een bestaand oppervlak (binnen of buiten) wordt aangebracht met een roller of vlakspaan en is slijtvast.
De coatings die Grijs Beton Design verwerkt zijn toepasbaar op vloeren die chemisch en/of mechanisch worden belast of als vullende coating op betonvloeren zoals productieruimtes, magazijnen, garages, parkeergarages, balkons, technische ruimtes en sportvelden of pannaveldjes.
Een vloercoating is vaak maar 1 mm dik. Het is mogelijk om een vullende coating toe te passen, maar dat is vaak niet meer dan 1 mm extra. Grove oneffenheden krijg je er niet mee weg, dan zal de ondergrond eerst geëgaliseerd moeten worden.
Een coatingvloer wordt altijd afgewerkt met een 2K lak die ook in antislip uitvoerbaar is.
Onze vloercoatings zijn verkrijgbaar in RAL en NCS kleuren.
Egaliseren
Egaliseren is het vlak (niet waterpas!) maken van bestaande vloeren met een cementgebonden egaline zodat de vloer verder kan worden afgewerkt met de gekozen eindvloer.
Bij oneffenheden in de dekvloer is egaliseren nodig voor een vlak eindresultaat. Butsen, kuiltjes of bulten in de dekvloer kun je terugzien in het eindresultaat en dat is niet mooi. Egaliseren zorgt ook voor een betere hechting van de eindvloer.
Wij egaliseren altijd met een cementgebonden egaline die geschikt is voor de eindvloer die wordt verwerkt.
Wij egaliseren op zandcement, anhydriet en tegels. Houten vloeren vergen een andere aanpak omdat cement en hout niet samengaan. Per situatie bekijken we wat er op een houten ondervloer nodig is om een eindvloer op te verwerken.
In de regel kan dat na 3-4 uur weer maar is sterk afhankelijk van de dikte van de egaline vloer, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en het type egaline dat is gebruikt.
Onderhoud van een betonvloer
De vloeren die wij verwerken zijn afgewerkt met een 2K lak om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Goed onderhoud (en dat is niet alleen schoonmaken) zorgt voor een lange levensduur.
Bij elke vloer die wij opleveren ontvangt de klant van ons een fles reinigingsmiddel, Profi 6. Dit reinigingsmiddel is geschikt voor gelakte en ongelakte oppervlakken zoals onze vloeren, waarmee hardnekkig vuil snel én efficiënt wordt verwijderd. Schaf bij een nieuwe vloer een nieuwe dweil aan en gebruik altijd een schoon en vochtig microvezeldoekje om te reinigen.
Een riante schoonloopmat is praktisch en multifunctioneel als het gaat om vuil en vocht. Een droogloopmat houdt vooral veel vocht vast maar een schoonloopmat kan een flinke vuil en vochtopname aan.
Op een cementgebonden vloer of een PU vloer is tillen altijd beter dan schuiven. Bij schuiven verplaats je vuil dat voor krassen kan zorgen.
Een vloer die is afgewerkt met een 2K lak mag je nooit afplakken met tape! Tape bevat weekmakers die ervoor kunnen zorgen dat je de lak meetrekt. Voor het afdekken van je vloer zijn goede afdekmaterialen beschikbaar waarbij geen tape nodig is. Deze zijn iets duurder maar hun geld meer dan waard.
(beton)vloerbescherming
Onder stoelpoten adviseren wij beschermdoppen van Scratch no More. Zij bieden een compleet systeem aan voor vele stoelpoten.
Teflon en vilt zijn goedkoop maar beschadigen het oppervlak snel omdat zand en vuil onder de stoelpoot nergens heen kan. De beschermdoppen van Scratch no More zijn voorzien van drooglooptapijt.
Ja, dat kan! Als je gebruik maakt van deze link ontvang je zelfs 5% korting.
Een mooi vloerkleed is een warme aanvulling op je interieur. Hou er alleen wel rekening mee dat je een vloerkleed pas 4 weken na het lakken mag neerleggen én dat je gebruik maakt van een onderkleed dat geen weekmakers bevat. Dit staat dan duidelijk op de verpakking aangegeven.
Bij een (onbehandelde) houten tafel of kast adviseren wij om daar bescherming onder te doen in de vorm van een plexiglas plaatsje of viltje mits deze objecten niet worden verschoven. Hout kan namelijk gaan bloeden, wat wordt veroorzaakt door de activering van kleurstoffen in het hout als het wordt afgelakt. Dit kan bruin/gele plekken veroorzaken op de vloer.
Staat uw vraag er niet tussen?
Wij beantwoorden graag al uw vragen over een betonvloer. Neem gerust contact op.
© 2015-2022 Van Dalen communicatie, Leiden
| Sitebeheer: